Качамак
във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…
прочетивъв врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…
прочетитрадиционно смилянският боб се използва в родопската кухня за приготвянето на сърми и пълнени…
прочетиродопски локумки, стара родопска рецепта, автентична от девин. пекат се в умерена фурна и още…
прочетизамесете тесто малко по-твърдо от това за хляб. оставете го за 5-10 минути. разделете на 10…
прочетиагнето се одира, почиства се от вътрешностите, осолява се отвън и отвътре, а коремната част…
прочетивсеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. повечето от нас сме го хапвали при някое…
прочетихубаво е да сте подготвени, че когато си поръчате марудници ще получите вкусни и дебели палачинки…
прочетище ви предложим ориз със билка скрипалец набрана от родопе. там местните я наричат плюскавец.
прочетиспанакът се почиства, нарязва се ситно и леко се задушава в маслото. прибавя се оризът с малко…
прочетимаята и захарта се разтварят в малко количество топла вода. закваската се оставя на топло място…
прочетимесото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода…
прочетипо различните краища на родопите ще ви го предложат в различна разновидност и навсякъде ще…
прочетиродопската баница или така нареченият клин може да бъде с разнообразни съставки, което я отличава…
прочетилукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават…
прочети