Качамак

Качамак

във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…

прочети
Боб чорба по Смилянски

Боб чорба по Смилянски

традиционно смилянският боб се използва в родопската кухня за приготвянето на сърми и пълнени…

прочети
Родопски локумки

Родопски локумки

родопски локумки, стара родопска рецепта, автентична от девин. пекат се в умерена фурна и още…

прочети
Тикълници, Тенурки...

Тикълници, Тенурки...

замесете тесто малко по-твърдо от това за хляб. оставете го за 5-10 минути. разделете на 10…

прочети
Чеверме с мед

Чеверме с мед

агнето се одира, почиства се от вътрешностите, осолява се отвън и отвътре, а коремната част…

прочети
Смилянски фасул

Смилянски фасул

всеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. повечето от нас сме го хапвали при някое…

прочети
Марудник

Марудник

хубаво е да сте подготвени, че когато си поръчате марудници ще получите вкусни и дебели палачинки…

прочети
Скрипалец с ориз

Скрипалец с ориз

ще ви предложим ориз със билка скрипалец набрана от родопе. там местните я наричат плюскавец.

прочети
Голеник - спанак с ориз

Голеник - спанак с ориз

спанакът се почиства, нарязва се ситно и леко се задушава в маслото. прибавя се оризът с малко…

прочети
Хлебчета с брашно от лимец

Хлебчета с брашно от лимец

маята и захарта се разтварят в малко количество топла вода. закваската се оставя на топло място…

прочети
Родопски мекици

Родопски мекици

бухти или ущипци от родопите

прочети
Овнешко с булгур

Овнешко с булгур

месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода…

прочети
Пататник

Пататник

по различните краища на родопите ще ви го предложат в различна разновидност и навсякъде ще…

прочети
Клин

Клин

родопската баница или така нареченият клин може да бъде с разнообразни съставки, което я отличава…

прочети
Коприва с ориз по Родопски

Коприва с ориз

лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават…

прочети
персенк девин°
Qtime: 0.0386 s |--| Qes: 108 |--| Ptime: 0.3498 s |--| Ttime: 0.3884 s |--| Src: database