Смилянски фасул Вкусно и полезно от Родопите...

Салата от смилянски фасул

Всеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. Повечето от нас сме го хапвали при някое от посещенията ни в традиционните родопски механи. Рецептата за салатата от смилянски фасул е елементарна и всеки от нас може да я приготви, но истината е, че тайната е в хубавия смилянски боб.

Той се отглежда по горното течение на река Арда в селата Могилица, Арда и емблематичното Смилян. До толкова е придобил популярност, че всяка година се отбелязва празника на фасула и се избират крал и кралица.

Смилянски фасул

Необходими продукти

нужното количество фасул - около 2 чаши бял, шарен, или смесен (по избор), 1 глава лук или връзка пресен лук, сол, растителна мазнина и оцет на вкус, магданоз

Начин на приготвяне

Накисвате фасула в студена вода за няколко часа. Отцедете водата, налейте го отново с вода, добавете 1 лъжица олио и поставете да се вари на тих огън. Когато е почти готов посолете.

Сварения фасул отцедете и оставете да изпръхне за няколко минути. В дълбок съд към фасула добавете лука, растителната мазнина и овкусете със солта, добавете нарязания магданоз(по желание).

От смилянския фасул се приготвя много вкусна фасул чорба.

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„В един есенен ден...” - апартамент
специално
Тиймбилдинг
специално
„В един есенен ден...” - къща
персенк девин °
Qtime: 0.0786 s |--| Qes: 125 |--| Ptime: 0.1651 s |--| Ttime: 0.2437 s |--| Src: database