Родопски локумки Стара родопска рецепта, автентична от Девин

Стара родопска, автентична рецепта

Вкусно, като от на Баба вълшебните ръце! Не сек олебайте, а опитайте...

Родопски локумки

Продукти:

2ч.ч. стопена мас
1 газирана вода/250ml./
1п.амонячна сода
1ч.ч. орехови ядки
200 гр. пудра захар
брашно за меко тесто
100 гр. локум или сладко на парчета

Начин на приготвяне:

Разтопената мас се смесва с газираната вода и амонячната сода. Разбърква се добре и прибавя брашно, до получаване на меко тесто, което не лепне. Готовото тесто се разделя на топки, с големина на ябълка и се разточва на кръг. Нарязва се на осем триъгълни парчета или повече, зависи с каква големина е кръгът.

На всяко парче се поставя малко парченце локум или сладко, върху него орехче и се завива на стегнато рулце, както се завиват кифлички. Готовите локумки се подреждат в ненамазана тава или върху пекарска хартия и пекат до златисто в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Още, докато са горещи, се овалват в пудра захар. В самото тесто не се слага никаква захар, защото локумът/сладкото/ и пудрата захар ги подслаждат напълно достатъчно.


автор: Рецептите на Ζωή

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„В един есенен ден...” - стая от къща
специално
„В един есенен ден...” - къща
специално
„В един есенен ден...” - апартамент
персенк девин °
Qtime: 0.0311 s |--| Qes: 133 |--| Ptime: 0.3428 s |--| Ttime: 0.3739 s |--| Src: database