Голеник - спанак с ориз Вкусно и полезно...

Родопски поглед към спанака с ориз

Родопската кухня е многообразна и вкусна! Не пропускайте да опитате от всяко едно ястие поне по два пъти! :)

Голеник - спанак с ориз

Продукти:

0,5кг спанак
1ч.ч. ориз
2 яйца
ок.100г краве масло
сол, черен пипер, стрита мащерка

Начин на приготвяне:

Спанакът се почиства, нарязва се ситно и леко се задушава в маслото.

Прибавя се оризът с малко вода и къкри, докато оризът омекне и поеме водата.

Сместа се разбърква с яйцата и подправките и се разстила като тънка питка върху сач (може дебел тиган) или на плочата на печката.

След като се изпече от едната страна, обръща се и се допича и от другата. Поднасяме голениците топли.

Да ви е сладко!

За резервации и допълнителна информация:


0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
Нова година - къща
специално
„В един есенен ден...” - стая от къща
специално
Нова година - стая от къща
персенк девин °