От кухнята на ИсменаВкуснотийки - сайт с рецепти за всеки ден. Кухнята на Исмена

Качамак

Качамак

във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…

прочети
Клин

Клин

родопската баница или така нареченият клин може да бъде с разнообразни съставки, което я отличава…

прочети
Скрипалец с ориз

Скрипалец с ориз

ще ви предложим ориз със билка скрипалец набрана от родопе. там местните я наричат плюскавец.

прочети
Смилянски фасул

Смилянски фасул

всеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. повечето от нас сме го хапвали при някое…

прочети
Чеверме с мед

Чеверме с мед

агнето се одира, почиства се от вътрешностите, осолява се отвън и отвътре, а коремната част…

прочети
Пататник

Пататник

по различните краища на родопите ще ви го предложат в различна разновидност и навсякъде ще…

прочети
Хлебчета с брашно от лимец

Хлебчета с брашно от лимец

маята и захарта се разтварят в малко количество топла вода. закваската се оставя на топло място…

прочети
Коприва с ориз

Коприва с ориз

лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават…

прочети
персенк девин°
Qtime: 0.0327 s |--| Qes: 48 |--| Ptime: 0.3576 s |--| Ttime: 0.3903 s |--| Src: database