Качамак
във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…
прочети
във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…
прочети
родопската баница или така нареченият клин може да бъде с разнообразни съставки, което я отличава…
прочети
ще ви предложим ориз със билка скрипалец набрана от родопе. там местните я наричат плюскавец.
прочети
всеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. повечето от нас сме го хапвали при някое…
прочети
агнето се одира, почиства се от вътрешностите, осолява се отвън и отвътре, а коремната част…
прочети
по различните краища на родопите ще ви го предложат в различна разновидност и навсякъде ще…
прочети
маята и захарта се разтварят в малко количество топла вода. закваската се оставя на топло място…
прочети
лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават…
прочети