Овнешко с булгур — SPA Исмена Хотел Девин
Град Девин 4800, ул. Освобождение, област Смолян
$$$
00359884707970
Овнешко с булгур

Овнешко с булгур Булгур е пълнозърнеста пшеница

Кулинарна рецепта от село Чокманово, Смолянско

Село Чокманово – името на селото е дадено от самите му жители – бегълци от околните селища на Родопите по време на турската власт. Те не приели чуждата религия, а турският владетел в тази част на Родопите се учудил на твърдостта и силния им дух. Нарекъл ги хора със силна вяра – „чок иман“.

 град Девин

Продукти:

овнешко месо 750 г,
краве масло 125 г (1 пакетче),
пшеничен булгур (или ориз) 250 г (1 и 1/4 чаени чаши),
сол на вкус.

Начин на приготовление:

Месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода почти до омекване.

Залива се с 3 чаени чаши топла вода и се оставя да ври 10-15 минути. Прибавят се булгурът и маслото.

Ястието се отстранява от огъня, преди булгурът да е поел всичката вода, покрива се с кърпа и капак и се оставя да се задушава.

Резервации и допълнителна информация:

0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

„Уморих се от любов ....с малки букви! И големи очаквания! Уморих се, вечно аз да бъда разплакванa! Уморих се да...те няма...

loading