Овнешко с булгур Булгур е пълнозърнеста пшеница

Кулинарна рецепта от село Чокманово, Смолянско

Село Чокманово – името на селото е дадено от самите му жители – бегълци от околните селища на Родопите по време на турската власт. Те не приели чуждата религия, а турският владетел в тази част на Родопите се учудил на твърдостта и силния им дух. Нарекъл ги хора със силна вяра – „чок иман“.

Овнешко с булгур

Продукти:

овнешко месо 750 г,
краве масло 125 г (1 пакетче),
пшеничен булгур (или ориз) 250 г (1 и 1/4 чаени чаши),
сол на вкус.

Начин на приготовление:

Месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода почти до омекване.

Залива се с 3 чаени чаши топла вода и се оставя да ври 10-15 минути. Прибавят се булгурът и маслото.

Ястието се отстранява от огъня, преди булгурът да е поел всичката вода, покрива се с кърпа и капак и се оставя да се задушава.

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

персенк девин °
Qtime: 0.0163 s |--| Qes: 73 |--| Ptime: 0.4348 s |--| Ttime: 0.4511 s |--| Src: database