Коприва с ориз по Родопски Кръвоспиращо, диуретично, антианемично...

Родопската тайна за копривата

Копривата обаче е най- ценна именно като храна. По съдържание на желязо тя гони върховете на класациите. Структурата на желязната решетка е много близо до естествената решетка на хемоглобина, затова копривата е идеалното антианемично средство. Състояние, типично за пролетта, малките деца, бременните и хората, занимаващи се с активен труд.

Коприва с ориз по Родопски

Начин на приготвяне

Лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават в олио и малко вода. Добавя се ориза. Запържва се леко и се залива с водата. Оставя се да заври.

Измитата и нарязана коприва се добавя 5 минути преди да е готов ориза.

Чесънът се счуква или се нарязва на ситно и се прибавя и той след копривата.

След като е готово, яденето се поръсва с магданоз.

Консумира се по желание с кисело мляко.

Необходими продукти

коприва
1 ч. чаша ориз
3 ч. чаши гореща вода
1 малка глава лук
1/2 морков
олио
3-4 скилидки чесън
магданоз

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

персенк девин °
Qtime: 0.0064 s |--| Qes: 73 |--| Ptime: 0.5612 s |--| Ttime: 0.5676 s |--| Src: database