Марудник Марудниците са родопските палачинки

Родопските палачинки

Хубаво е да сте подготвени, че когато си поръчате Марудници ще получите вкусни и дебели палачинки печени на традиционен родопски сач, вместо на тиган.

Разликата със стандартните палачинки идва от това, че марудниците имат повече брашно, което ги прави по-пухкави. Другата особеност е, че са с кисело мляко. Определено това не е най-здравословната храна, но пък е изключително вкусна.

Марудник

Продукти:

3 яйца
щипка сол
1 кофичка кисело мляко
1ч.ч. вода
1/2 ч.л. сода за хляб
300 гр. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с миксер, добавяме солта. В млякото шупваме содата и добавяме към яйцата. Накрая слагаме водата и брашното.

Тестото е точно като кексовото. Загряваме тиган или сач. Слага се малко масло, но при мен нямаше нужда, в центъра на съда за печене. Щом зацвърчи, слагаме в центъра един черпак от сместа. Големината е на чаена чинийка.

Намаляме котлона на половина. Изпичаме добре и обръщаме от другата страна. Интереснот тук е, че още топли марудниците се намазват с масло и задушават в тенджера с капак, за да стоят мекички и поемат добре маслото.

Да ви е сладко!


автор на рецептата и снимка: "traianas kitchen"

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„В един есенен ден...” - къща
специално
„В един есенен ден...” - апартамент
специално
„Септемврийско лято” - къща
персенк девин °
Qtime: 0.0611 s |--| Qes: 133 |--| Ptime: 0.1345 s |--| Ttime: 0.1956 s |--| Src: database