Клин

Клин

родопската баница или така нареченият клин може да бъде с разнообразни съставки, което я отличава…

сготви
Голеник - спанак с ориз

Голеник - спанак с ориз

спанакът се почиства, нарязва се ситно и леко се задушава в маслото. прибавя се оризът с малко…

сготви
Хлебчета с брашно от лимец

Хлебчета с брашно от лимец

маята и захарта се разтварят в малко количество топла вода. закваската се оставя на топло място…

сготви
Родопски мекици

Родопски мекици

вкусни родопски мекици избрани кулинарни рецепти от категория вкусни родопски мекици. кулинарни…

сготви
Смилянски фасул

Смилянски фасул

всеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. повечето от нас сме го хапвали при някое…

сготви
Пататник

Пататник

по различните краища на родопите ще ви го предложат в различна разновидност и навсякъде ще…

сготви
Боб чорба по Смилянски

Боб чорба по Смилянски

традиционно смилянският боб се използва в родопската кухня за приготвянето на сърми и пълнени…

сготви
Овнешко с булгур

Овнешко с булгур

месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода…

сготви
Чеверме с мед

Чеверме с мед

агнето се одира, почиства се от вътрешностите, осолява се отвън и отвътре, а коремната част…

сготви
Марудник

Марудник

хубаво е да сте подготвени, че когато си поръчате марудници ще получите вкусни и дебели палачинки…

сготви
Тикълници, Тенурки...

Тикълници, Тенурки...

замесете тесто малко по-твърдо от това за хляб. оставете го за 5-10 минути. разделете на 10…

сготви
Родопски локумки

Родопски локумки

родопски локумки, стара родопска рецепта, автентична от девин. пекат се в умерена фурна и още…

сготви
Скрипалец с ориз

Скрипалец с ориз

ще ви предложим ориз със билка скрипалец набрана от родопе. там местните я наричат плюскавец.

сготви
Качамак

Качамак

във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…

сготви
Коприва с ориз по Родопски

Коприва с ориз

лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават…

сготви
персенк девин °
Qtime: 0.0980 s |--| Qes: 84 |--| Ptime: 0.1468 s |--| Ttime: 0.2448 s |--| Src: database