Голеник - спанак с ориз Вкусно и полезно...

Голеник - спанак с ориз

Нетрадиционен родопски поглед към спанака с ориз

Родопската кухня е многообразна и вкусна! Не пропускайте да опитате от всяко едно ястие поне по два пъти! :)

Продукти:

0,5кг спанак
1ч.ч. ориз
2 яйца
ок.100г краве масло
сол, черен пипер, стрита мащерка

Начин на приготвяне:

Спанакът се почиства, нарязва се ситно и леко се задушава в маслото. Прибавя се оризът с малко вода и къкри, докато оризът омекне и поеме водата. Сместа се разбърква с яйцата и подправките и се разстила като тънка питка върху сач (може дебел тиган) или на плочата на печката. След като се изпече от едната страна, обръща се и се допича и от другата. Поднасяме голениците топли.

Да ви е сладко!

Warm mineral pool and SPA center. Weekend Packages and Affordable Offers for Your Holiday in Devin...

персенк девин°
Qtime: 0.0376 s |--| Qes: 56 |--| Ptime: 0.3127 s |--| Ttime: 0.3503 s |--| Src: database