Овнешко с булгур Булгур е пълнозърнеста пшеница

Овнешко с булгур

Овнешко с булгур
(с. Чокманово, Смолянско)

Продукти:

овнешко месо 750 г,
краве масло 125 г (1 пакетче),
пшеничен булгур (или ориз) 250 г (1 и 1/4 чаени чаши),
сол на вкус.

Начин на приготовление:

Месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода почти до омекване. Залива се с 3 чаени чаши топла вода и се оставя да ври 10-15 минути. Прибавят се булгурът и маслото. Ястието се отстранява от огъня, преди булгурът да е поел всичката вода, покрива се с кърпа и капак и се оставя да се задушава.

Warm mineral pool and SPA center. Weekend Packages and Affordable Offers for Your Holiday in Devin...

персенк девин°
Qtime: 0.0402 s |--| Qes: 57 |--| Ptime: 0.3303 s |--| Ttime: 0.3705 s |--| Src: database