Hymenocallis прекрасна мембрана

Hymenocallis

Исмена е известна още и като мембранно цвете, перуански нарцис, нилска лилия и др. Това се обуславя от устройството на цветовете й. Тичинките са съединени между себе си с мембрана, която образува второ венче или своеобразна корона.

Това цвете се нуждае от добро осветление на помещението, в което се намира, но светлината трябва да бъде разсеяна.

Препоръчва се настаняване на изток, запад и юг. Нежните листа на Исмена изпаряват много влага, затова трябва да поливате растението равномерно през цялата година и по-обилно. В случай на недостатъчно поливане, листата бързо полягат, като губят свежестта си. Растението лесно се изправя, но листата не се възстановяват.

Трябва да пазите растението от преовлажняване, верният признак за това са пожълтелите долни листа. При това основните листа стават воднисти и кафяви.

Вечнозелените видове не понасят добре пресаждането, затова те не трябва да се безпокоят по 3-4 години. След пресаждането листата загубват вида си. Те стават отново свежи след образуването на нови корени.

Видео усещане

Мембранно цвете, перуански нарцис, нилска лилия...

Hymenocallis - Hymenocallis
360° Разходка

Хименокалисът се пресажда през май, в по-голям съд, в средно плътна хранителна смес, която се състои от чимовка, угнил оборски тор и пясък (2:2:1) или глинесто-градинска и листовка, компост, торф и пясък (1:1:1:1/2), рН 5,8-6. На дъното на саксията се постила добър дренаж.

Луковиците се засаждат, като не се покриват напълно, а се оставя ¼ от луковицата над повърхността. Саксията не трябва да бъде толкова дълбока, колкото да е достатъчно широка.

За резервации и допълнителна информация:


0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„Усмихнато лято” - Делукс къща
специално
„Усмихнато лято” - апартамент
специално
„Усмихнато лято” - къща
23°