Джакузи хидромасажни бани

Ритмичният звук на ромоленето под водата

Началото на хидромасажните процедури се губи в дълбоката история на ранните европейски империи. Смята се че елините (древните гърци) са въвели тази практика с цел общо подобрение на здравето при лечение на различни заболявания.

Разбира се, смятало се е за екстра и преди всичко, от нея са се ползвали знатните и заслужилите сред населението на Елада. Масово хидромасажните бани се въвеждат в Римската империя.

Джакузи

За резервации и допълнителна информация:


0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Джакузито в Wellness & SPA Исмена се предлага безплатно за всички гости на хотела!

Третият по важност етап в развитието на хидромасажната терапия започва с края на индустриалната революция с публикацията на доминиканският монах Себастиян Кнейп и книгата му "Моето водно изцеление". Хидротерапията се развива и в 18-ти и в 19-ти век от различни учени и натуралисти, но прогреса донасят братя "Jacuzzi". Минали са 3 години от края на Втората световна война и във вече спокойна Америка, братя Джакузи, които притежават фабрика за хидравлични помпи, създават подводна помпа във вана за болният от ревматоиден артирит Кенет Джакузи.

Най-хубавото чувство на света

Много хубави неща се случват когато се потопим във водата. Моментално загубваме 90% от теглото си. Носим се по повърхността на водата, затопляме се и си припомняме, че трябва да се освободим от всичко, което ни безпокои. Когато влезете в топла вода, кръвообращението се настройва към новите условия с леко покачване на кръвното налягане. Кръвта по-усилено се придвижва към кожата, където се затопля от горещата вода. Кръвоносните съдове се разширяват и кръвното налягане отново пада.

Затоплената кръв прониква по-дълбоко в тъканите под кожата, доставяйки повече кислород. Колкото повече кръвоносни съдове се разширяват, толкова по-силно усещате чувството на облекчение. Даже мускулите, които винаги се чувстват стегнати, започват да се отпускат. С навлизането на топлината по-надълбоко, телесната Ви температура може да се повиши до 37.2 C. Пулсът и дишането стават по-чести, което помага за елиминирането на отпадъците от метаболизма, събрани в мускулните тъкани.

Мускулно възстановяване

Ползите от стоенето в топлата вода на хидромасажната вана са ясно изразени. При физическа активност в мускулите Ви се натрупва млечна киселина. Топлата вода разширява кръвоносните съдове, увеличавайки кръвния поток към болезнените или увредени тъкани, позволявайки на повече кислород и хранителни вещества да подпомогнат възстановителния процес и да изчистят млечната киселина. Много лекари и физиотерапевти препоръчват топли хидромасажни вани за интензивна рехабилитираща терапия.

Хидромасажните вани също спомагат да се възстанови гъвкавостта и да се премахне нееластичността на мускулите. Отпуснатите мускули се движат по-свободно с по-малко болка и напрежение. Имайки предвид всичко това, просто си представете какво би напарвил за Вас хидромасажът на вана монтирана в двора Ви след изморителни упражнения или тъжък работен ден.

Успокояване на болки

Ендорфините са естествени болкоуспокоителни за тялото. Топлата вода стимулира тяхното освобождаване. Когато тялото се намира в топла вода, кръвоносните съдове в близост до кожата се отпускат, позволявайки по голям приток на кръв, носеща повече ендорфини и хранителни вещества към увредените клетки.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„Усмихнато лято” - апартамент
специално
„Усмихнато лято” - къща
специално
„Усмихнато лято” - стая от къща
23°