Ароматни вани целебната сила на ароматните масла

Терапия за душата...

Ароматните вани са едни от най-изисканите и чувствени развлечения в древния Рим. Благотворното действие на топлата вода и целебната сила на ароматните масла правят тези вани изключително полезни за целия организъм.

Във ваната етеричните масла се докосват до цялата повърхност на тялото и поради високо проникващата им способност, те бързо се попиват от кожата, като попадат в лимфната мрежа и кръвообръщението. Вдишваните пари въздействат на централната нервна система, оказвайки психотерапевтично действие.

Ароматните вани са най-достъпния и ефективен метод за профилактика и лечение на някои заболявания. Те обединяват температурните, химическите и механическите фактори. В съчетание с действието на подводния масаж маслата интензивно проникват в подкожно-мастната тъкан, възстановяват процесите на обмяна, нормализират кръвообращението и лимфния поток.

Ароматни вани

Във вана, напълнена с вода, се добавя предварително смесеното ефирно масло с разтворител (емулгатор), за който може да послужат: морска сол, мед, сметана, серум. Емулгаторът спомага за равномерното разпределяне на маслата във водата за да въздейства върху цялата повърхност на тялото.Много козметични фирми предлагат готови смеси за ароматни вани. Взависимост от желанието и нуждата, могат да се използват общи, „седящи” вани, както и вани за ръце и крака. Преди ароматната вана е необходимо почистване на тялото с помощта на душ или пилинг. Ваната не може да се ползва по-рано от 2 часа след хранене.

Изплакването на тялото с вода след ароматна вана е нежелателно, достатъчно е подсушаване с кърпа. Продължителността на процедурата е от 5 до 30 минути. След това се препоръчва 30-40 минутна почивка.

Ароматни масла

Ароматните масла имат различно поведение и различно въздействат върху човешкия организъм фармакологично, психологически и физиологично. Фармакологичното въздействие е свързано с химическите изменения, които произтичат при попадането на ароматните масла в кръвта, в резултат на което се извършва взаимодействие с хормоните иферментите. Физиологичното въздействие е свързано с успокояващото и възбуждащо влияние на ароматните масла. Психологичното влияние зависи от индивидуалната реакция на човека на съответната миризма. В зависимост от използваните ароматни композиции и температурата на водата, ваните имат изразен релаксиращ или тонизиращ ефект.

От древни времена е известна магическата сила на камъните. Тяхното свойство да зареждат човека с космическа енергия, да хармонизират вътрешното състояние намира приложение в ароматерапията.

Съществуват два начина за съчетания на маслото със скъпоценни и полускъпоценни камъни. При първия – в ароматното масло се добавят ситно смлени до прахообразно състояние камъни,; при втория камъните се потапят в маслото и то започва да всмуква в себе си енергията, предавайки я впоследствие във водата и човешкото тяло, потопено в нея. Такова масло оказва не само лечебно въздействие, хранейки и насищайки кожата с минерали, но и има мощно психотерапевтично въздействие върху организма, успокоява или тонизира (в зависимост отсвойствата на маслото и камъните), сваля умората, депресията, нормализира съня, отстранява чувството на тревога.

За резервации и допълнителна информация:


0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„Усмихнато лято” - апартамент
специално
Тиймбилдинг
специално
„Усмихнато лято” - къща
23°