Баташки снежник третия по височина

Един от високите върхове в Родопите

Баташката планина е един от най-обширните ридове на Западните Родопи. Той е вместен между реките Чепинска, Девинска и Въча и заема централно място в огромния планински масив. Има форма на дъга, изпъкнала на югоизток. Дълга е около 60 км., а ширината и е от 75 до 20 км.

Балните и части се издигат до 1 800 – 2 000 м. Те имат плосък релеф и единични изолирани върхове – „Голяма Сюткя”, „Баташки снежник” и „Сребрен”. Изведнъж се издигат и мощно открояват върховете „Малка Сюткя„ /2 078 м./ и „Голяма Сюткя” /2 186м/.

Баташки снежник

Продължителност:

  • 4-5 часа

Цена:

  • 90лв. /за група до 4 участника/

Техническа трудност:

  • лек и приятен преход

Маршрут:

Пътуване с джип. От гр. Девин в посока север по планински път, след изминаването на 23км се стига до подножието на Баташката планина.

До върха на Баташкия снежник остава само един час. Изкачва се пеша. Той е третия по височина връх в Родопите. Открива се чудесна гледка към гр. Батак и язовира.

Екипировка:

  • подходящи обувки и дрехи, предпазващи от вятър и дъжд
    /не забравяйте и фотоапаратите/

Транспорт:

  • Джип

Храна:

  • по заявка

Цената включва:

  • Транспорт и планински водач

За резервации и допълнителна информация:


0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
Сватби / Тържества
специално
„Усмихнато лято” - стая от къща
специално
Тиймбилдинг
23°