Тракийски некропол малки надгробни могили.

Погребални ритуали на траките от преди 4000г.

Характерни за земите на Тракия некрополи, с гробове изкопани в скалата или пък покрити с малки надгробни могили.

Основен начин на погребение в тях е била кремацията. Поради това са били изработвани големи глинени погребални урни, украсени с “езичести” дръжки, свастика, кръст и др.

Тракийски некропол

Сега вече, към края на ранно-желязната епоха древнотракийските грънчари са внедрили в производството си и грънчарското колело.

Цена:

  • 15лв. на човек /група 5-7 човека/

Продължителност:

  • 3-4часа

Цените включват:

  • наем на джип, шофьор, застраховка.
    /За пикник на поляна се доплаща по 8лв. на човек./

Като основен материал за изготвяне на сечивата и оръжията вече се използва желязото. На някои от съдовете има кръст или свастика, но това са знаци на древните траки свързани с култа към слънцето.

Все още не е открит предполагаемият свещен храм на Дионис, за който все повече се предполага, че е в района около град Девин

За резервации и допълнителна информация:


0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„Усмихнато лято” - стая от къща
специално
„Усмихнато лято” - апартамент
специално
„Усмихнато лято” - Делукс къща
23°