Медицински център с грижа за здравето Ви!

Консултативно-диагностичен център

хотел „Исмена” разполага с модерно оборудван консултативно-диагностичен център и висококвалифициран екип от специалисти, които притежават всички международни и специализирани дипломи и сертификати за работа с високо технологичната техника в центъра.

Медицински център

Ценоразпис

 • Общ и специализиран медицински преглед - 25 лв.
 • Електрокардиография - 5 лв.
 • Холтер ЕКГ / 24 часово мониториране на сърдечната дейност/ - 40 лв.
 • Ехография на коремни органи - 25 лв.
 • Ехокардиография - 50 лв.
 • Изследване на артериите от сърце до крайниците за ранно откриване на атеросклероза на артериите на човешкото тяло - 40 лв.

Оборудване на медицинския център

 • Висок клас многофункционален ехографски апарат Fukuda – Япония

С апарата се диагностицират по ултразвуков начин /ехографски/ без вредни облъчвания евентуални процеси във:

 • сърдечно-съдовата система, като промени в клапите и сърдечната мускулатура, изследва се помпената функция на сърцето, преценява се промяната на сърдечните структури от възможна хипертония /високо кръвно налягане/, могат да се откриват вродени малформации при деца или придобити такива при възрастни.
 • коремни органи /черен дроб, бъбреци, жлъчка, панкреас, далак, стомах и др./, като наличието на евентуални образувания в тези органи /кисти, тумори, конкременти, тении/, промени на структурата им, /например затлъстяване на черния дроб или задръжка на урина в бъбреците/, възпалителни и други процеси, механични увреждания от травми, оценява се кръвообращението в тях и други.

Оценка на атеросклеротични изменения на кръвоносните съдове с японски апарат Fukuda Denshi VaSera.

 • Уникална японска технология за неинвазивна оценка на състоянието на съдовете.
 • Измерването се извършва за по-малко от 5 минути чрез поставяне на маншети на четирите крайници, датчик за сърдечни тонове и ЕКГ.

Оценката се извършва чрез получаването на два индекса:

 • CAVI, който показва степента на промени /втвърдяване/ на големите кръвоносни съдове, водещо до риск от сърдечно-съдови инциденти.
 • ABI, който показва наличието на стеснения или други препятствия в големите кръвоносни съдове.
 • Получените индекси не зависят от кръвното налягане на пациента, което прави методът изключително точен и надежден.
 • Според получените данни апаратът оценява "възрастта" на вашите артерии.

С този апарат се записва електрокардиограмата на пациента за продължителен период, например 24 часа. Целта е проверка работата на сърцето в ежедневен нормален ритъм на живот, тъй като някои изменения се проявяват от време на време. Системата записва и анализира всеки сърдечен удар, като класифицира ритъмните нарушения и промените в други параметри в удобен за разчитане от лекаря вид.

Апаратът е лек и удобен за носене /тегло под 100 грама/ и не пречи на пациента да извършва всички нормални ежедневни дейности. Това е единствения в света водоустойчив апарат за 24-часов запис на ЕКГ, което означава че пациентът може да се къпе и плува с него, което о голямо предимство в сравнение с аналозите на други производители.

12-15 канален електрокардиограф Fukuda, който записва и анализира кардиограмата на пациента за период от 10 секунди. С този апарат се откриват промени в работата на сърцето като ритъмни нарушения, проводни нарушения, промени в следствие прекарани инциденти /инфаркт/ и други

За резервации и допълнителна информация:


0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„Усмихнато лято” - апартамент
специално
„Усмихнато лято” - стая от къща
специално
„Усмихнато лято” - къща
23°