Пещера "Родилните мъки" разположен на отвесен скален венец, до който достигаме с алпийско оборудване

срещат почти всички видове пещерни образувания които могат да се видят в българските пещери

Девин – пещера „Родилните мъки”

Тръгваме отново с високопроходим джип, но този път се отправяме към местността „Кастраклий”. Пътя преминава по върховете на планинския венец ограждащ град Девин. Тук честа гледка са изскачащи от гората елени, зайци и сърни. След около час път сред девствена природа достигаме до входа на пещерата. Той е разположен на отвесен скален венец, до който достигаме с алпийско оборудване.

Още в самото начало пещератa ни предлага екстрeмно преживяване. Преодоляване на така наречената „фурна” – пълзене в двадесет метрова Снимки.

След нея се озоваваме в „Римската баня” – пресъхнали синтрови езера над които се спускат няколко метрови величествени сталактити.

Навлизайки на вътре от всякъде ни заобикалят причудливи форми. Тук се срещат почти всички видове пещерни образувания които могат да се видят в българските пещери. Снежно бели фигури ни дават усещането, че се намираме в „Приказен Дворец”. С красотите си тази пещера съперничи на най – красивите пещери в България. След емоционалните преживявания следва пикник с местни гозби.

Ние можем да организираме Вашето посещение в пещера „Родилните мъки”:
reservation@isa-holidays.com
0884/70 79 70

Теплый минеральный бассейн и SPA-центр. Пакеты выходных дней и выгодные для вашего отдыха в Девине...

Акции
"Осенний SPA отдых" - къща "Делукс"
Акции
"Осенний SPA отдых" - апартамент
Акции
"Осенний SPA отдых" - комната от дома
персенк погоды в Девин Болгария °