Контрастен душ Общоизвестно е, че закаляването е полезно за нашата имунна система. Достатъчно е просто да постоим натопени до колене в студена вода за минута-две.

Чудесно влияе и сутрешният контрастен душ, стимулира кръвообращението

Закаляване на имунната система

Общоизвестно е, че закаляването е полезно за нашата имунна система. Достатъчно е просто да постоим натопени до колене в студена вода за минута-две.

Чудесно влияе и сутрешният контрастен душ, стимулира кръвообращението. Правят се минимум шест обливания: 30 секунди с гореща вода, 10 секунди със студена. Задължително се завършва със студеното обливане.

Последното правило важи за всички, които не желаят да се разболеят в студа. Ролята на последното 10-30-секундно обливане е да се затворят капилярите на кожата и тя да се защити от изразходване на топлина.

Контрастните водни процедури са изключително полезни за хора със студени крайници. Реакцията на температурните рецептори на кожата спрямо студа влияе и на други части на тялото. Например подобрява се кръвообращението на носа и носоглътката, а това мобилизира повече защитни клетки в тези уязвими зони.

Освен това при закалените хора се наблюдават качествени изменения в имунната реактивност. При сигнал за тревога повече Т-клетки започват да отделят медиатори, а те «призовават» на бойното поле клетките килъри. Войната завършва в наша полза.

Контрастните душове в Wellness & SPA Исмена се предлага безплатно за всички гости на хотела!

Теплый минеральный бассейн и SPA-центр. Пакеты выходных дней и выгодные для вашего отдыха в Девине...

Акции
"Осенний SPA отдых" - комната от дома
Акции
"Осенний SPA отдых" - дом
Акции
"Осенний SPA отдых" - апартамент
персенк погоды в Девин Болгария °