Финландска сауна Сауна - друга въвеждаща спа процедура, с подобен ефект на парната баня е сеансът в сауната. Наричана е още Финландска сауна, защото възниква във Финландия и то по един доста любопитен начин.

Кожата е нашият най-обширен отделителен орган

Финландската сауна в Wellness & SPA Исмена се предлага безплатно за всички гости на хотела!

Терапия за нашият трети бъбрек

Кожата е нашият най-обширен отделителен орган – 30% от телесните отпадъци нормално се отстраняват чрез изпотяването. Химическия анализ на потта показва, че тя има почти същите съставки както урината (кожата с право е наричана – нашият трети бъбрек). Сауната засилва елиминиращата, детоксикиращата и очистваща способност на кожата, като стимулира дейността на потните жлези.

  • Подобрява се тонуса и жизнеността на тялото.
  • Подобрява имунната система
  • Сауната помага на тялото да се поти и по този начин чрез потта се отделят токсини. Вследствие на което се наблюдава по-добра функция на бъбреците и черният дроб.
  • Отпуска мускулите като подпомага автономната нервна система, която контролира мускулното разтягане, а също така потенето, кръвното налягане и храносмилането. Чрез загряването на тялото се подобряват тези функции.
  • В конкретни случаи сауната има сходен ефект с упражненията в залата, но без да се изразходва толкова енергия. По-добра оксидация на тъканите, намалява кръвното налягане, спомага за по-добра еластичност на артериите.
  • Подходяща е за сърдечносъдова релаксация
  • Нагряването на тялото измества кръвта навън към кожата (за да разсее топлината), по този начин се получава своеобразна профилактика на вътрешните органи и се стимулира кръвообращението.
  • Високата температура помага на тялото да унищожава различните видове бактерии, вируси и паразити.

Теплый минеральный бассейн и SPA-центр. Пакеты выходных дней и выгодные для вашего отдыха в Девине...

Акции
"Осенний SPA отдых" - комната от дома
Акции
"Осенний SPA отдых" - дом
Акции
"Осенний SPA отдых" - апартамент
персенк погоды в Девин Болгария °