Джакузи Всеки, който е чувал за джакузи, си мечтае да си има едно вкъщи. Много е приятно водата да си бълбука наоколо, докато усещаш как струите масажират кожата ти. Мускулите се отпускат, а ти лесно можеш да заспиш сред благоуханията наоколо и ритмичният звук...

хидромасажната терапия

Ритмичният звук на ромоленето под водата

Началото на хидромасажните процедури се губи в дълбоката история на ранните европейски империи. Смята се че елините (древните гърци) са въвели тази практика с цел общо подобрение на здравето при лечение на различни заболявания. Разбира се, смятало се е за екстра и преди всичко, от нея са се ползвали знатните и заслужилите сред населението на Елада. Масово хидромасажните бани се въвеждат в Римската империя.

Третият по важност етап в развитието на хидромасажната терапия започва с края на индустриалната революция с публикацията на доминиканският монах Себастиян Кнейп и книгата му "Моето водно изцеление". Хидротерапията се развива и в 18-ти и в 19-ти век от различни учени и натуралисти, но прогреса донасят братя "Jacuzzi". Минали са 3 години от края на Втората световна война и във вече спокойна Америка, братя Джакузи, които притежават фабрика за хидравлични помпи, създават подводна помпа във вана за болният от ревматоиден артирит Кенет Джакузи.

Джакузито в Wellness & SPA Исмена се предлага безплатно за всички гости на хотела!

Най-хубавото чувство на света

Много хубави неща се случват когато се потопим във водата. Моментално загубваме 90% от теглото си. Носим се по повърхността на водата, затопляме се и си припомняме, че трябва да се освободим от всичко, което ни безпокои. Когато влезете в топла вода, кръвообращението се настройва към новите условия с леко покачване на кръвното налягане. Кръвта по-усилено се придвижва към кожата, където се затопля от горещата вода. Кръвоносните съдове се разширяват и кръвното налягане отново пада. Затоплената кръв прониква по-дълбоко в тъканите под кожата, доставяйки повече кислород. Колкото повече кръвоносни съдове се разширяват, толкова по-силно усещате чувството на облекчение. Даже мускулите, които винаги се чувстват стегнати, започват да се отпускат. С навлизането на топлината по-надълбоко, телесната Ви температура може да се повиши до 37.2 C. Пулсът и дишането стават по-чести, което помага за елиминирането на отпадъците от метаболизма, събрани в мускулните тъкани.

Мускулно възстановяване

Ползите от стоенето в топлата вода на хидромасажната вана са ясно изразени. При физическа активност в мускулите Ви се натрупва млечна киселина. Топлата вода разширява кръвоносните съдове, увеличавайки кръвния поток към болезнените или увредени тъкани, позволявайки на повече кислород и хранителни вещества да подпомогнат възстановителния процес и да изчистят млечната киселина. Много лекари и физиотерапевти препоръчват топли хидромасажни вани за интензивна рехабилитираща терапия. Хидромасажните вани също спомагат да се възстанови гъвкавостта и да се премахне нееластичността на мускулите. Отпуснатите мускули се движат по-свободно с по-малко болка и напрежение. Имайки предвид всичко това, просто си представете какво би напарвил за Вас хидромасажът на вана монтирана в двора Ви след изморителни упражнения или тъжък работен ден.

Успокояване на болки

Ендорфините са естествени болкоуспокоителни за тялото. Топлата вода стимулира тяхното освобождаване. Когато тялото се намира в топла вода, кръвоносните съдове в близост до кожата се отпускат, позволявайки по голям приток на кръв, носеща повече ендорфини и хранителни вещества към увредените клетки.

Теплый минеральный бассейн и SPA-центр. Пакеты выходных дней и выгодные для вашего отдыха в Девине...

Акции
"Осенний SPA отдых" - дом
Акции
"Осенний SPA отдых" - къща "Делукс"
Акции
"Осенний SPA отдых" - комната от дома
персенк погоды в Девин Болгария °