Пататник

Пататник

по различните краища на родопите ще ви го предложат в различна разновидност и навсякъде ще…

сготви
Боб чорба по Смилянски

Боб чорба по Смилянски

традиционно смилянският боб се използва в родопската кухня за приготвянето на сърми и пълнени…

сготви
Коприва с ориз по Родопски

Коприва с ориз

лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават…

сготви
Клин

Клин

родопската баница или така нареченият клин може да бъде с разнообразни съставки, което я отличава…

сготви
Качамак

Качамак

във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…

сготви
Смилянски фасул

Смилянски фасул

всеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. повечето от нас сме го хапвали при някое…

сготви
Хлебчета с брашно от лимец

Хлебчета с брашно от лимец

маята и захарта се разтварят в малко количество топла вода. закваската се оставя на топло място…

сготви
Чеверме с мед

Чеверме с мед

агнето се одира, почиства се от вътрешностите, осолява се отвън и отвътре, а коремната част…

сготви
Скрипалец с ориз

Скрипалец с ориз

ще ви предложим ориз със билка скрипалец набрана от родопе. там местните я наричат плюскавец.

сготви
персенк девин °
Qtime: 0.0957 s |--| Qes: 84 |--| Ptime: 0.1129 s |--| Ttime: 0.2086 s |--| Src: database