Водопад Сачандере — SPA Исмена Хотел Девин
Град Девин 4800, ул. Освобождение, област Смолян
$$$
00359884707970
Водопад Сачандере

Водопад Сачандере ляв приток на Девинска река

Ляв приток на Девинска река

Още по-красиви и недостъпни са водопадите по ляв приток на Девинска река (Сачандере), вливащ се на около час нагоре по течението след Лъката.

Каньонът на Девинска река представлява една от най-добре запазените еко системи в българските планини. Дълбочината му е над 900 м. и е покрит с изключително разнообразни растителни видове. Каньонът на Девинска река представлява една от най-добре запазените еко системи в българските планини. Дълбочината му е над 900 м. и е покрит с изключително разнообразни растителни видове.

Няма нормална (обособена) пътека за туристи до Кемеров мост /5 часа нагоре/. Веднага след Лъката пресичате основната река и се движите срещу течението от дясно. Пътеката се качва под билото за да се преодолеят теснините пътеки. След спускането понеже не личи пътеката може да я изгубите.

Лъката

Реката с водопадите се влива близо до чешмичка. По дъното на реката за около 30 минути се стига до най-красивия водопад - над 20 метра.

Често се налага преодоляване на скали и теснини за да се спести време и дълго заобикаляне по-отгоре. След големия водопад още 40 минути срещу течението има още красиви водопади.

Резервации и допълнителна информация:

0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

„Уморих се от любов ....с малки букви! И големи очаквания! Уморих се, вечно аз да бъда разплакванa! Уморих се да...те няма...

loading