Местност и диспозиция... — SPA Исмена Хотел Девин
Град Девин 4800, ул. Освобождение, област Смолян
$$$
00359884707970
Ismena devin

Местност и диспозиция... Театърът на живота

Град Девин се намира в Западните Родопи, в Девинската планина.

Девин придобива все по-голяма известност като балнеоложки и курортен център от национално и международно значение, предпочитан от българи, французи, руснаци, немци, испанци и гърци. През 2008 година във финалната надпревара между 80 европейски селища, Девин напълно заслужено получава приза „Златен печат – за Уникално Европейско селище”.

В община Девин има над 200 пещери, от които само няколко са достъпни за туристи, останалите очакват проучване, за да се направи достояние за хората това природно богатство. Сведенията от Харамийската дупка край Триград и Ягодинската пещера показват, че в планината е имало човешко присъствие от най-дълбока древност. Уникални са Триградското ждрело и Дяволското гърло, в което ако се спуснеш имаш усещането, че откриваш тайната на Сътворението.

Тук история, действителност и мечта се сливат в едно, позволяват да усетиш Бог. Да докоснеш духа на Родопа. Да разгадаеш вярата, бита, традициите на родопчани, които въпреки трудностите през вековете , са останали н а тази свещена земя , при своя корен. И докоснеш ли се до цялата тази магия, неволно осъзнаваш, че достигаш върха на своето просветление като оцелялото тук Орфеево цвете – Силивряк. Откриваш, че твоята мечта е тук, на тази древна и приказна земя, където всичко е като родопските накити, изваяно с мярка, дарба и знак за обич.

През града минава Девинската река, която малко по-надолу по течението си се влива в река Въча. Девин е заобиколен от вековно борови и смърчови гори, пътуването през които е било сравнително трудно до преди прокарването на пътя през средата на 20 век.

Георграфия и Природни забележителности

Девин е център на община с територия 575 кв. км. и обединява 14 кметства с 15 000 жители, 7500 живеят в града. Той отстои на 45 км. от Смолян, на 80 км.от Пловдив и на 190 км. от София.

Релефът на общината е планински, а климатът преходно – континентален. В Девин са измерени най-високите средни годишни температури в страната, а заедно с Сандански е градът с най-много слънчеви дни през годината. Зимата е топла и мека, а лятото прохладно. Това до голяма степен се определя и от изобилието на вода и множество минерални извори, които образуват под недрата на Девин огромно подземно езеро. Повече от 15-те минерални извора, в голямата си част все още не са проучени.

Физико-химичния състав на водата, която извира около Девин, я прави подходяща за лечение на много заболявания – кожни инфекции, заболявания на опорно – двигателната, сърдечно – съдовата, нервната, отделителната и половата система. Редовното и поемане облекчава стомашно – чревните, жлъчно – чернодробните, бъбречните и ендокринните страдания, а инхалацията с нея успокоява възпалителните процеси в организма. Изобилието на лековитите води предполага развитие на балнеолечение и СПА туризъм, което можем да предложим в спа хотел „Исмена”.

Резервации и допълнителна информация:

0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„Септемврийско лято” - стая от къща
специално
„С дъх на есен и любов” - Делукс къща
специално
Сватби / Тържества
времето в девин - прогноза25°