Флора и фауна пъстроцветен карнавал

Приказна и неповторима...

Климатичното и почвено разнообразие обуславят наличието на изключително много растителни видове. На територията на планината са установени над 2000 вида висши растения, от които 90 са балкански ендемити и силно застрашени от изчезване видове.

Флора

Флора и фауна

В Девинската котловина вирее уникалното цвете силивряк - балкански ендемит, остатък от древна флора, оцелял от ледниковия период.
Известно е още с наименованието „орфеево цвете". Смята се, че това е култовото цвете на траките. Легендата разказва, че е поникнало от кръвта на Орфей.

Силивряка притежава свойството на анабиоза - състояние, при което жизнените функции са сведени до минимум. Повяхнало, изсъхнало от суша или хербаризирано до 3 години, след поливане се съживява отново (символ на възкресението).

Фауна

Ако сте ценител на животинския свят, има доста неща с които можем да ви изненадаме. В Родопите през летните месеци ще попаднете във водовъртежа на на пъстроцветен карнавал, ще наблюдавате шеметните танци на около 900 вида пеперуди.
От защитените в България четири вида, тук има три! Можете да ги наблюдавате най-добре в района на Девин.

За резервации и допълнителна информация:


0884 / 707 970


Съгласен съм да получавам промоционални предложения по e-mail
Приемам "Общите условия" и съм Съгласен посочените от мен по-горе лични данни /име и фамилия, е-mail и телефон/ да бъдат използвани за обработка на запитването ми за резервация в Хотел Исмена - град Девин единствено и само от страна на служител на хотела и след мое изрично желание да бъдат унищожени.

Тук се срещат над 200 вида птици, между които и особено редките - скалолазка, черен щъркел и скален орел. През нощта се чува страховитото бухане на бухала, а призори - брачната песен на глухаря. Общо 73 са видовете птици в Родопите, които са включени в Червентата книга.
Родопите имат особено важно значение за запазването на някои редки видове едри бозайници.

Флора и фауна

Mинерален, топъл басейн, SPA център и грижа за Вас и Вашето семейство. Специални предложения за почивка в град Девин.., защото го заслужавате!

специално
„В един есенен ден...” - апартамент
специално
„В един есенен ден...” - къща
специално
Нова година - апартамент
персенк девин °
Qtime: 0.0698 s |--| Qes: 125 |--| Ptime: 0.1345 s |--| Ttime: 0.2044 s |--| Src: database